Öntözőrendszerrel és gondok nélkül!

Segíthet az öntözőrendszer

Nos, nem azt állítom, hogy az öntözőrendszer beépítése után alapvető problémái fognak megszűnni, amik gondtalan életet fognak eredményezni. Én csak azt állítom, hogy az öntözőrendszer használata – azok számára természetesen, akiknek van kertjük – sokkal jobban tudja segíteni életüket, mint amennyire az látszik az első megközelítésre. Mik lehetnek akkor ezek az alapvető dolgok, amiben segíthet az öntözőrendszer?

Mielőtt kifejteném mindezt szeretném ráterelni a figyelmet arra az alapvető késztetésre, ami minden kerttulajdonos számára közös impulzusa annak, hogy megoldást találjon. Ez nem más, mint a kert széppé tételének igénye, a lakókörnyezet színvonalának emelése céljából. Ebben bizony az öntözőrendszer a mai csúcstechnológia, ami a működése, valamint a növények „működése” közti összefüggésben található. Mivel az öntözőrendszer szuper egyenletesen képes teríteni a vizet, mivel a legoptimálisabb időpontokban tud öntözni, és mivel ezt folyamatosan ismétlődően végzi, ezért a növények hamar megszokják azt, hogy nem szükséges az energiájukat tartalékolni, hanem befektethetik szépségükbe, pompás megjelenésük maximális kifejlesztésére. Hiszen a víz mindig megfelelően megérkezik.

Szinte ugyanezen okoknál fogva dicsérhetjük az öntözőrendszer víztakarékosságát is, hiszen szabályozható módon pont annyi vizet bocsájt ki és pont oda, ahol szükséges. Ilyesformán csak annyi vizet használ fel, mint amennyire szükség van. Az teljesen egyedi kialakításának köszönhetően pontosan az adott kertre szabható, így ebben is megfelel az elvárásoknak, mivel pont megválasztható a kertre a tökéletes öntözési forma. A növények vízfelszívási időszaka és a párolgási veszteség legalacsonyabb időszaka is szerencsésen egybeesik. Ezért az öntözőrendszer késő esti és kora hajnali működtetésével mind a két optimum elérhető, így a víztakarékosság is. Ezt tovább erősíti az is, hogy alternatív, illetve természetes vízforrásokról is üzemeltethető az öntözőrendszer, ha ezek rendelkezésre állnak, akkor tovább csökkenthető a berendezés fenntartása.